Fotografie

Fotografie
Haagwinde

zondag 17 mei 2015

Juni 2014

Sinds begin 2014 ben ik geregeld aan het fotograferen en m.n macrofotografie spreekt me  aan. Te zien wat er  is in de natuur  waar ik zo vaak aan voorbij loop in deze hectische wereld. Als ik zo in de natuur ben geniet ik vooral en ik vergeet de tijd alsof ik in een andere wereld  ben... wat natuurlijk ook zo is. 
Het geeft mij veel rust, inspiratie en ik ben heel enthousiast als ik zie hoe die kleine beestjes en planten eruit zien.
Ik fotografeer met een Sony A77 mark 11 met verschillende lenzen.
Ik laat foto's jullie zien en  hoor graag wat je ervan vindt en of wat ik eraan zou kunnen veranderen.
Onderstaande foto van honingzwam heb ik gemaakt van  de omgezaagde 'zieke'Beuk die een doorsnede had van bijna 2 meter. Hij stond in Wageningen bij vrienden in de tuin. De stam staat nu in de hal van vliegveld Schiphol als "speelobject."

 In september zijn we als 3 vriendinnen naar Utrecht geweest de tijdelijke vlindertuin'De Uithof."  Druk was het en heel warm wat voor de vlinders noodzakelijk is al was het voor ons teveel en liep het in straaltjes langs onze rug:o)
Prachtige vlinders waren er te zien en hele mooie rupsen in een kas.
Onderstaande vinder is de Heliocanthus eratoOnderstaande  rups vast van een prachtige vlinder al vind ik de meeste vlinders mooi.

Al ben ik geen expert maar de rups  zou weleens van deze vlinder kunnen zijn de graphium Sarpedon.


De vlinder Lepiodoptra paper lace ziet er zo uit en was ik nogal gecharmeerd van de prachtige tekening. Ze schijnt heel giftig te zijn.


Naast vlinders is er van alles te fotograferen. De bloemen van dit krentenboompje lijken een beetje op die van de appelboom.Een varen is mooi om te zien zelfs al is ze nog opgerold in "knop"


Lelietjes van dalen die  momenteel overal tegenkom in de tuinen om me heen. Ze ruiken heerlijk en staan mooi op een vaasje in de kamer en ze ruiken heerlijk.
Als je ze eenmaal in je tuin hebt vermeerderen ze zich heel snel. Het  blijven juweeltjes om te zien.


Heermoes of paardenstaart kun je beter ook niet in de tuin tegenkomen. toen ik ze afgelopen week tegenkwam werd ik erdoor gecharmeerd met de rendruppeltjes op hun mooie blaadjes.


De irissen staan in bloei en daar kan ik wel helemaal in kruipen met hun kleurenrijkdom.


Simpel en vaak over het hoofd gezien is de maretak die als parasiet bij ons in de appelboom zit en daarvan leeft als een appeltje voor de dorst zou je kunnen zeggen ;o)


2 opmerkingen:

Sabine zei

Leuke blog met fantastische foto's!

José zei

Dank je Sabine voor je leuke reactie.

Groeten José